:: SİHİRLİ İKSİR - BİTKİLERLE TEDAVİ YÖNTEMLERİ :: Ana Sayfa
Anasayfa Anasayfa>Meyve ve Suları>Meyve ve sularının faydaları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  Forum Yardım Forum Yardım  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Demirhindi meyvesi - Olayın Tarihi: 16 Mayıs 2010 - 16 Mayıs 2010

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
MERHAMETLİ Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


K.Tarihi: 28 Nisan 2010
Durumu: Aktif Değil
Gönderilenler: 40
Aktiflik
Seviye
Deneyim
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı MERHAMETLİ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Takvim Olayı: Demirhindi meyvesi
    Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2010 Saat 22:29

http://tr.mydearbody.com/images/bitkiler/demirhindi-tamarindus-indica.jpg

http://cumaertesi.zaman.com.tr/images/2008/09/27/demirhindi2.jpg


Demirhindi (Tamarindus indica):

Sıcak ülkelerde yetişen, sarı-kırmızı salkımlar halinde çiçekleri ve koyu kırmızı renkte, mayhoş tatta meyveleri olan, 20-25 metre boylarında bir ağaçtır.

Demirhindinin Faydaları ve Etkileri:

Meyvesi dışkıyı yumuşatarak kabızlığı giderir ve bağırsakları temizler. Vücudu rahatlatır. Susuzluğu giderir ve serinlik verir. Yaprakları bağırsak solucanlarını düşürmeye yardımcı olur.

Demirhindi Nasıl Kullanılır?

Demirhindi ağacının meyveleri yenebileceği gibi baharat olarak da kullanılır. Ayrıca, reçel ve demirhindi şerbeti yapımında kullanılır. Demirhindi şerbeti yapmak için çekirdekleri alınmış demirhindi meyveleri kaynar suda bir süre kaynatıldıktan sonra suyu süzülür. Süzülen suya bolca şeker ya da bal katılarak, bu su tekrar kaynatılır ve süzülür. Elde edilen şerbet soğutulduktan sonra keyifle içilir. İstenirse Demirhindi şerbetine çeşitli baharatlar da katılabilir. Osmanlı Mutfağı'nda oldukça yaygın olarak kullanılmıştır. Demirhindinin yaprakları ise kaynatılarak suyu içilebilir. Bu su bağırsak solucanlarını düşürmekte faydalıdır.

Yukarı Dön
MERHAMETLİ Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


K.Tarihi: 28 Nisan 2010
Durumu: Aktif Değil
Gönderilenler: 40
Aktiflik
Seviye
Deneyim
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı MERHAMETLİ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2010 Saat 22:36
http://www.istanbul.com/Rep/PortalImages/lezzet-haberler-demirhindi-serbeti-212x266.jpg

Pr.Dr.Ahmet Maranki'den

Demirhindi şerbeti tarifi:

Malzemeler:

* 1 Litre su

* 150 gram demirhindi

* Kurutulmuş hurma

* Baharat torbası

* 2 adet karanfil

* 1 parça kök zencefil

* 1/2 parça kök zerdaçal

* 2 adet kabuk tarçın

* 1/2 adet çubuk vanilya

* 10 adet kakule

* 5 adet kişniş (kinzi)

* 1 tutam adaçayı

* 1 tutam ıhlamur


Demirhindi şerbetinin hazırlanışı:

1-Demirhindi 1 litre suyun içinde bir gece bekletilir.

2-Ocakta kaynamaya bırakılan demirhindiye bal ilave edilir.

3-baharatlar baharat torbasına konduktan sonra torba kaynayan ballı suya batırılıp 2-3 dakika kaynatılır.

4-Kendi halinde soğumaya bırakılır, şerbet soğuduktan sonra 15-20 dakika sonra tülbentten süzülerek içilir.





Düzenleyen MERHAMETLİ - 16 Mayıs 2010 Saat 22:37
Yukarı Dön
MERHAMETLİ Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


K.Tarihi: 28 Nisan 2010
Durumu: Aktif Değil
Gönderilenler: 40
Aktiflik
Seviye
Deneyim
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı MERHAMETLİ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2010 Saat 22:40
Ahmet Maranki hocamızın tarifi size biraz pahalıya gelebilir ama çok da lezzetlidir.Basit olarak yapmak istiyorsanız malzemelerden sadece tarçın ve karanfil, biraz da limon karışımı yapsanız o da lezzetli oluyor.Ben yaptım ve içtim birkaç sefer....
Yukarı Dön
tarçın Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

K.Tarihi: 27 Nisan 2010
Durumu: Aktif Değil
Gönderilenler: 19
Aktiflik
Seviye
Deneyim
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı tarçın Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2010 Saat 09:08
merhaba

ben bitki olarak değil ama kullanım olarak bir tavsiyede bulunmak istiyorum.
son 4-5 yıldır hiç meyve suyu girmiyor evime diyebilirim..
mevsim meyvelerinden konserve olarak kendimiz hazırlıyoruz..
sadece yıkanmış meyve 3/4 su bardağı şekeri konserve kavanozuna doldurup klasik konserve usulünde 30 dk kadar kaynatarak hazırlıyoruz annemle..
meyvenin direk ateşe temas etmeden pişmesi ve özünü bırakması sağlanıyor böylece..
şeker miktarını zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.. ve açtığınızda 1/1,5 veya1/2 oranında su eklemenizde gerekebilir.. yoğun bir tat karşınıza çıkacaktır..
eminim bu lezzetten sonra hazır meyve suları yavan gelecek sizde de..
ve sağlık yönüyle karşılaştırılamaz olduğunu da düşünüyorum..
her meyveyi deneyerek ve karıştırarak da kendi formüllerinizi çıkarabilirsiniz
lezzetli ve sağlıklı günler dilerim
sağlıklı günler temennisi ile..
Yukarı Dön
ananas123 Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye


K.Tarihi: 06 Ağutos 2012
Durumu: Aktif Değil
Gönderilenler: 11
Aktiflik
Seviye
Deneyim
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Alıntı ananas123 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ağutos 2012 Saat 11:35
Hazır satılmıyormu Kutulu bir şekilde

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.67
Powered by Web Wiz Forums
Copyright ©2001-2010 Web Wiz
Türkçe Çeviri Hakan Tekgöz

Bu Sayfa 0,078 Saniyede Yüklendi.

web stats